Een aantal buurtbewoners van de nieuwe woonwijk langs de Bergensesteenweg in Herenthout zijn boos omdat door werkzaamheden de toegang tot hun woningen in de Elzenstraat dinsdag bleef afgesloten. Volgens de buurtbewoners waren ze niet verwittigd.

De aannemer moest enkele aanpassingen aan de nutsleidingen uitvoeren en daarvoor moest de straat maandag afgesloten worden. Maar ook maandagavond en dinsdagvoormiddag bleef de straat afgesloten met heel wat ongemakken voor de buurtbewoners tot gevolg. Hun woningen waren amper bereikbaar met de fiets en ze moesten hun wagen enkele straten verder parkeren.

Langs de Bergensesteenweg wordt een laatste stuk woonwijk gebouwd. Dat gebeurt naast en voor een bestaand stuk woonwijk. Dat gebeurt door de sociale bouwmaatschappij cv De Zonnige Kempen. Daar konden ze niets doen omdat de Vlaamse Regering de eindverantwoordelijke is. Dinsdagnamiddag konden de buurtbewoners opnieuw hun straat in.

Maar eigenlijk was de oplossing eenvoudiger dan dat: aan de zijkant van de werf waren maar enkele nadarhekken te verplaatsen om een veilige doortocht naar de oude wijk te garanderen.